Activiteiten

Een hart onder de riem

Voor ons koor is het belangrijk dat we blijven zingen in een goed geventileerde ruimte (Ramon en Monica doen er alles aan!) of buiten, waar de kans om het virus op te lopen zeer gering is. We zijn nu al enkele keren op de binnenhof van Hoeve Overhuizen geweest en de opkomst was verrassend goed. Heel veel dank hiervoor. Toch een teken dat het besluit van het bestuur goed was en wij onze hobby op een veilige manier kunnen blijven uitoefenen. Misschien dat we er nog eens naar toe moeten omdat we van de ‘kerk’ pas na 24 september a.s. bericht krijgen of we daar terecht kunnen.
We dienen overal de RIVM-richtlijnen en de protocollen serieus in acht te nemen, ook in de pauze (als die er al is…) en tijdens de nazit. Dit geldt privé natuurlijk ook, want er begint een zekere laksheid op te treden, waarschuwt men ons, vooral bij jonge mensen. Blijf dus alert en zorgvuldig!
We benadrukken nogmaals dat het ieders eigen beslissing is om te komen. Ook opgemerkt dient te worden dat de meeste besmette mensen slechts milde verschijnselen vertonen en door ervaringen met o.a. virusremmers zijn de  behandelingsresultaten spectaculair verbeterd vergeleken met een half jaar geleden. Laten we ook niet vergeten dat het overgrote deel van de Nederlandse bevolking géén corona heeft (gehad). Minder dan 10% is besmet geraakt. Dat mag natuurlijk ook wel eens gezegd worden.
Toch gaat ons dagelijkse leven gewoon door en moeten we proberen de draad weer op te pakken. Robert Long zong lang geleden al: “Als je bang bent voor morgen moet je vandaag gaan hangen”. En wat te zeggen van Sjef Diederen: “Geneet van ’t laeve, zoa lang es te kins, maak sjpas en plezeer, doe laefs toch mer ins”? Dus laten we optimistisch zijn en blijven hopen op een spoedig vaccin, zodat we van deze corona-plaaggeest spoedig verlost worden.