Classic meets Classic

Classic meets Classic

Van uitstel komt geen afstel’

Het 155-jarig jubileum (intussen het 156-jarig jubileum) van Zangkoor St. Joseph 1865 Bocholtz gaat op zondag 31 oktober a.s. gevierd worden met een concert-mis om 11.00 uur in de Parochiekerk van Bocholtz, onder de naam ‘Classic meets Classic’. Ook is er aandacht voor het 250ste geboortejaar van Ludwig van Beethoven (2020) in deze concert-mis, vandaar de naamgeving ‘Classis meets Classic’. Bovendien heeft het koor nóg een verrassing in petto, want lid Jan Vaessen viert dan zijn, door corona eveneens uitgestelde 80-ste verjaardag. Hij is intussen al 81 en het koor wenst hem alvast van harte proficiat en heeft het toch voor elkaar gekregen om hem extra in het zonnetje te zetten tijdens het jaarlijks ‘Classic meets…..’-concert. Want wat in het vat zit verzuurt niet én beloofd is uiteraard beloofd! |
Het bestuur heeft dus de organisatie, die vorig jaar al ver gevorderd was, weer opgepakt en is druk doende de puntjes op de ‘i’ te zetten.
Er is een schitterend programma samengesteld door dirigent Anton Kropivšek, met o.a. de Krönungsmesse van W.A. Mozart, die Himmel Rühmen van L. van Beethoven en Halleluja van G.F. Händel. We willen nog niet alles verklappen…!
Medewerking verlenen verder: het koperkwartet van Fanfare St. Cecilia Bocholtz onder leiding van Patrick Spelthaen, de dames hoboïsten Janette Vincken en Isabelle Penders van Philharmonie Bocholtz, het Limburgs Strijkersorkest (B) en natuurlijk onze eigen solisten Anita van de Poel-Eussen en Meggie Hacking-Frings. Aan het orgel zit Bart van Kerkvoort. En er komt waarschijnlijk nog een verrassing….
Na het coronatijdperk (we hopen dat dit werkelijk zo is !), vinden wij het een hele eer u uit te nodigen voor deze bijzondere uitvoering. Laten we het zien als het begin van een nieuw cultureel leven, of een ‘terug naar het oude normaal’, waar we met z’n allen zo naar verlangden. Voor het koor is het een hele opluchting en een hele verademing om na zo’n lange tijd nog eens gezamenlijk te mogen en kunnen musiceren in de kerk.
Wij hopen dat u dit ook zo voelt en dat wij u mogen begroeten op deze bijzondere laatste zondagmorgen van oktober 2021.