Schola Cantorum

Gregoriaans

Na het overlijden van dirigent Aloïs Frings in 2005, werd er door het bestuur op aangedrongen het zingen van de gregoriaanse zondagse hoogmis in ere te houden.

Tot dan werd dit steeds verzorgd door de dirigent en mw. Tiny Vanhommerig-Knops.

Na een aarzelend begin werd eind 2006 een extra dirigent aangetrokken voor deze ‘tak’ van het koor: dhr. Jos Vanhommerig, een deskundige op dit gebied.

Door drukke werkzaamheden moest hij echter in 2008 het koor alweer vaarwel zeggen en werd Louis van de Weyer de nieuwe muzikale leider van deze toch wel fanatieke groep zangers.

Elke maandagmorgen om 10.45 uur staat iedereen klaar om een uur te repeteren aan de liturgische gezangen van de aanstaande eucharistieviering.

Louis van de Weyer brengt deze studie/repetitie op een sympathieke en stimulerende wijze op de groep over.

Één keer per maand wordt er een geheel gregoriaanse mis opgeluisterd volgens de liturgie van deze zondag.

De groep bestaat momenteel uit een twintigtal enthousiaste zangers en als u interesse hebt, neem dan rustig contact op met een van onderstaande mensen.

Volkszang

Een groot gedeelte van de heren uit het koor luistert ook ca.25 zondagse missen per jaar op met ‘volkszang’ uit het boekje Laus Deo, dat in de kerk aanwezig is.

In samenwerking met Z.E.H. Pastoor wordt het programma samengesteld.

Een half uur vóór het begin van de H.Mis komt men in de kerk bij elkaar om het programma met de betreffende leider door te nemen.

De leiding/orgelbegeleiding is afwisselend in handen van
Tiny Vanhommerig – Knops, Stella Bonten,  en Bart van Kerkvoort.

Secretariaat
Hub Muijrers
Steenberg 6
6351 AS Bocholtz
Tel: 045 5441118

Dirigent
Louis van de Weyer
Kolmondstraat 31
6291 HL Vaals
Tel:043-3061824